Več zadetkov ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TELEFON

+386 51 802 678

EMAIL

info@econic.si

Dodatna oprema za električni skiro

Avg 9, 2021

Da bi bila vožnja z električnim skirojem kar se da udobna, prijetna, predvsem pa varna, vam priporočamo seznam osnovne dodatne opreme:

Čelada

Čelada je tako rekoč obvezna oprema pri vožnji z e-skirojem. Uradno je sicer obvezna za vse voznike e-skirojev do 18. leta starosti, za vse ostale pa močno priporočljiva. Čelada je osnovna varnostna oprema, ki vas lahko zaščiti pred poškodbami. Seveda morate v prvi vrsti voziti previdno, kajti nobena oprema vas ne more  obvarovati pri hujših nesrečah. Vsekakor pa čelada pripomore k vaši varnosti in zmanjša možnosti večjih poškodb v primeru nesreče/padca. Prava čelada vas zavaruje in hkrati dopolni vaš izgled  – priporočamo Joyor čelado za električni skiro.

Rokavice

Pri vožnji z električnim skirojem ste izpostavljeni vetru, mrazu in ostalim vremenskim vplivom, zato so rokavice skoraj obvezna oprema, predvsem v hladnejših mesecih leta. Hkrati zaščitijo vaše roke pri morebitnih padcih. Izbira rokavic je odvisna od hitrosti s katero se običajno vozite. Za vožnjo z večjo hitrostjo izberite debelejše oz. močnejše rokavice, za vožnjo z manjšo hitrostjo pa bodo verjetno zadoščale tanjše rokavice.

Očala

Tudi če nosite čelado, s tem še niste zaščitili svojih oči. Pri vožnji na električnem skiroju, enako kot na kolesu, nam lahko v oči zaidejo insekti ali prah in jih poškodujejo. Na trgu ni posebnih očal, namenjenih voznikom električnih skirojev, zato si lahko izberete tip očal – sončnih ali korekcijskih, ki vam najbolj ustreza.

Torbica za električni skiro

Tudi pri vožnji s skirojem, potrebujemo nekaj, kamor odložimo vsaj male stvari, ki jih potrebujemo s seboj – ključe, mobilni telefon, denarnico, morda tudi polnilec za električni skiro. Razne torbe za čez ramo niso priporočljive, ker teža na eni strani pripomore k manjši stabilnosti vožnje. Primeren je nahrbtnik ali pa priročna torbica za električni skiro, ki se enostavno namesti na krmilo skiroja in je ravno prav velika da vanjo spravimo najbolj nujne stvari. Priporočamo Joyor torbico za električni skiro.

Ključavnica

Čeprav je večina skirojev zložljivih, kar pomeni, da jih lahko enostavno nesemo s seboj skoraj kamorkoli, pa je vseeno dobro imeti »plan B«, ker v določene prostore (npr. trgovina, pošta, javno stranišče) skiroja ne moremo vzeti. V teh primerih je ključavnica odlična rešitev. Ključavnica naj bo močnejša, saj so električni skiroji kar pogosto tarča nepridipravov.

Transportna torba za električni skiro

Za zaščito skiroja pred poškodbami med transportom in tudi lažje prenašanje električnega skiroja, so na voljo transportne torbe za električne skiroje. Seveda vsaka torba ne ustreza vsakemu skiroju. Za Joyor električne skiroje, priporočamo Joyor transportno torbo.

Sedež

Električni skiroji so sicer narejeni za vožnjo stoje, v kolikor pa vam bolj ustreza vožnja v sedečem položaju pa si lahko omislite tudi sedež, ki se ga preprosto montira na električni skiro. Tako za skiroje Joyor kot HikerBoy lahko kot dodatno opremo dokupite sedež. Joyor sedež za električni skiro