Več zadetkov ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TELEFON

+386 51 802 678

EMAIL

info@econic.si

Kako izbrati najustreznejši električni skiro?

Mar 13, 2021

Kaj je pomembno pri nakupu električnega skiroja? Kateri skiro je najustreznejši za vas? Kaj so najpomembnejše razlike med električnimi skiroji? Ta članek vam bo pomagal razumeti razlike med različnimi modeli in serijami skirojev in pomagal pri odločitvi  za električni skiro, ki bo kar najbolje ustrezal vašim potrebam.

Kaj morate upoštevati ko izbirate električni skiro?

Ko primerjate različne skiroje, vedno upoštevajte dejstvo, da so tehnične karakteristike navedene pri električnih skirojih rezultat meritev v testnem okolju, z voznikom teže cca. 65-75 kg, na ravnem terenu, brez vetra in z konstantno hitrostjo vožnje 20 km/h. To so namreč dejavniki, ki vplivajo na zmogljivost električnega skiroja. Glede na svojo težo in te dejavnike, ki vplivajo na zmogljivost skiroja, lahko precej dobro predvidite kakšna bo zmogljivost električnega skiroja izven testnega okolja – torej z vami kot voznikom in v običajnem okolju.

Ko izbirate električni skiro, imejte v mislih dve glavni skupini dejavnikov na podlagi katerih boste lahko izbrali za vas najustreznejši model električnega skiroja:

Dejavniki na katere NE MORETE vplivati – oz. jih ne morete spremeniti hitro in enostavno:

– vaša teža

– teren po katerem se boste največ vozili

– razdalja na kateri se boste največ vozili, in ki jo morate prevoziti  z enim polnjenjem  baterije.

Dejavniki na katere LAHKO vplivate – vaše želje, pričakovanja, ki jih lahko spreminjate glede na situacijo, ponudbo in na podlagi katerih se lahko odločite za:

– moč motorja

– izgled / design

– varnost in udobje

– prenosljivost

Ko se odločate za nakup, najprej upoštevajte dejavnike na katere NE MORETE VPLIVATI, ker ti dejavniki lahko močno omejijo vašo izbiro oz. nabor skirojev, ki so ustrezni za vas. Na primer, če ste težki 100 kg in je vaša običajna razdalja, na kateri se boste vozili cca. 40 km, med drugim tudi po klancu navzgor, ne morete izbrati lahkega električnega skiroja, s šibkejšo baterijo in osnovno močjo motorja, pa če bi si to še kako želeli. V tem primeru osnovni model električnega skiroja ne bo zadovoljil vaših potreb. Torej, najprej je potrebno ugotoviti med čem lahko izbirate, kajti vsi modeli niso ustrezni za vse.

Dejavniki na katere NE morete vplivati:

Teža voznika

V prvi vrsti morate pri izbiti električnega skiroja upoštevati svojo težo, kajti to neposredno določa moč motorja, ki jo mora imeti el. skiro. Močnejši je motor, več teže lahko prenese, ne da bi to vplivalo na hitrost vožnje oz. ga upočasnilo. Če ste težji, so za vas primerni modeli z močjo motorja 500W in več.

Lastnosti terena

Druga stvar, ki jo morate upoštevati so lastnosti terena po katerem se boste največ vozili.

Močnejši kot je motor, lažje bo električni skiro premagoval vožnjo v klanec.

Težji  kot je voznik, težje bo šel v klanec.

Večje kot so pnevmatike, bolj udobna je vožnja tudi po neravnem terenu, in manj boste čutili nepravilnosti na cestišču.

Če ste  srednje težek  (do 85 kg) in se boste redno vozili v klanec, vam priporočamo, da izbirate le med električnimi skiroji z najmanj 500W motorjem ter električno napetostjo 48V – 60V:

Če pa ste  težji (nad 90kg) in se boste redno vozili v klanec, vam priporočamo, da izbirate le med električnimi skiroji z najmanj 600W motorjem ter električno napetostjo 48V – 60V:

Če ste lahek voznik – s težo pod 65 kg, bi bili za vas tudi za vožnjo v klanec, ustrezni tudi modeli s 350 do 400W motorjem:

Če se ne boste vozili le po gladkem asfaltu, ampak tudi po neravnih terenih, makadamski cesti, svetujemo da izbirate med modeli, ki omogočajo udobno vožnjo tudi na zahtevnejših terenih:

Razdalja

Če boste dnevno prevozili manj kot 20 km, vam ni potrebno skrbeti, kajti vsi skiroji iz naše ponudbe so ustrezni za takšno razdaljo. Seveda to razdaljo premagajo z enim polnjenjem baterije. Če pa bo vaša običajno razdalja daljša, ali pa se boste za vikende odpravili na izlet z električnim skirojem, potem svetujemo, da izbirate med modeli z večjim dosegom.  Doseg električnega skiroja je odvisen od njegove baterije. Tukaj je sezam vseh naših modelov in njihovih dosegov:

Dejavniki na katere LAHKO vplivamo

Zdaj ko ste omejili izbiro s tem, da ste izločili opcije, ki ne ustrezajo vašim potrebam (razen če niste lahek voznik, ki se bo vozil na krajše razdalje na ravnem in gladkem terenu), se lahko posvetite razlikam med različnimi serijami in modeli skiroje in razmislite o vaših osebnih željah – preferencah. Ko izbirate električni skiro iz naše ponudbe je pomembno da veste dejstva,  ki vam bodo pomagale pri izbiri:

Večja je moč motorja, večja bo tudi teža električnega skiroja.

Večji kot je doseg električnega skiroja, večja je teža električnega skiroja.

Skoraj pri vseh naših modelih električnih skirojev, se lahko dokupi tudi sedež.

ELEKTRIČNI SKIROJI JOYOR:

Joyor serija F – ko sta vam pomembna prenosljivost električnega skiroja in funkcionalnosti, je Joyor serija F prava izbira. Naj poudarimo, da so to v primerjavi z večino skirojev na našem trgu, že hitrejša, večja in resnejša električna vozila, izdelana iz letalskega aluminija, namesto iz plastike. Za udobnejšo vožnjo imajo vsi skiroji serije F sprednje vzmetenje,  el. skiro Joyor F5+ pa dvojno vzmetenje (torej sprednje in zadnje), kar doda 500g teže skiroja, vendar omogoča veliko bolj udobno vožnjo. Imajo zadnjo bobnasto zavoro.

Glavna razlika skirojev Serije F  v primerjavi s serijo X in Y so manjša 8’’ kolesa in manjši okvir, zato je skiro lažje zložiti, je bolj prenosljiv in zato zelo primeren za tiste, ki kombinirajo vožnjo z avtomobilom, saj ga brez težav pospravite v avto. Električni skiroji Joyor serije F imajo sprednjo napihljivo in zadnjo polno pnevmatiko, pri kateri ni možnosti predrtja, po drugi strani pa je vožnja po negladki cesti nekoliko manj udobna. Pri modelu Joyor F5+ dvojno vzmetenje v celoti odpravi to pomanjkljivost. Luči pri seriji F so manjše kot pri serijah X in Y.

Joyor serija X – za udobno vožnjo na srednje lahkem električnem skiroju.

Glavna prednost Joyor električnih skirojev serije X je, da so – medtem ko imajo večja kolesa podobna seriji Y – še vedno relativno lahki in zato bolj prenosljivi, ko so zloženi. Velike 10’’ napihljive pnevmatike zagotavljajo gladko in udobno vožnjo tudi po neravnih površinah. Imajo disk zavoro ter tako kot serija F sprednje vzmetenje, vendar pa so njihove sprednje luči večje od skirojev serije F.  Zasnovani so tako da nudijo optimalno ravnovesje med zmogljivostjo in prenosljivostjo – torej so zelo zmogljivi, pa hkrati ne pretežki in zato prenosljivi.

Joyor serija GS – za vožnjo na daljše razdalje brez bojazni za predrtje pnevmatik. 

Električna skiroja Joyor serije GS – izstopata s svojo stabilnostjo, vzdržljivostjo in zmogljivostjo. Imata 8,5’’ polne pnevmatike ter dvojno sprednje in zadnje vzmetenje, ki kljub polnim pnevmatikam poskrbi za gladko in varno vožnjo. Njuna zasnova omogoča dobro stabilnost in udobje med vožnjo. Joyor GS9 ima močnejši motor –  600W in baterijo z višjo napetostjo 52V. Zato zagotavlja varno vožnjo na dolge razdalje (do 75 km).

Joyor serija Y – ko prisegate na varnost, udobje in najsodobnejši dizajn. 

Električni skiroji serije Y so sinonim za varnost, udobje in dizajn. Imajo večja in širša kolesa, dvojno sprednje in zadnje vzmetenje, ki zagotavlja izjemno udobno vožnjo tudi po ne gladkih površinah. Imajo sprednje in zadnje disk zavore ter velike sprednje in zadnje luči. Njihova posebnost so smerniki, kar zagotavlja maksimalno varno zavijanje. Tako Joyor Y5S kot Joyor Y10 in Joyor Y6s imajo močan 500W motor, edina razlika med njimi je baterija. Joyor Y10 ima najtrpežnejšo baterijo, ki ji mu omogoča skoraj neverjeten doseg – vse do 100km z enim polnjenjem baterije.

Joyor serija S – najnovejša modela električnih skirojev Joyor, hibrida med cestnim in off-road skirojem.

Izdelan in oblikovan po najnovejših svetovnih smernicah, ki zagotavljajo udobno in varno vožnjo ne glede na vrsto terena. Je hibrid med cestnim in terenskim električnim skirojem. Krasijo ga močan motor, zmogljiva baterija, velike 10 palčne napihljive pnevmatike, dvojne disk zavore ter dvojno »swingarm« vzmetenje. Joyor S5 je osnovni model serije S, primeren za uporabnike, ki ne potrebujejo extremne moči. Joyor S10 pa je najmočnejši električni skiro iz ponudbe Joyor in je namenjen poznavalcem, ki jih bo navdušil z brutalno močjo dveh 1000W motorjev. Srednji rang serije S pa je Joyor S8 z dvema motorjema po 600W.

HIKERBOY ELEKTRIČNI SKIROJI:

Električna skiroja Hikerboy Foxtrot in HikerBoy Foxtrot Plus sta namenjena udobni in varni mestni vožnji. Z motorjem 350W-500W, dosegom 40-45 km z enim polnjenjem baterije nudita povsem dovolj večini uporabnikov, ki električni skiro uporabljajo za transport po mestu. Zaradi velikih 10’’ pnevmatik in širokega stojišča je vožnja z njima izjemno udobna. K dodatni varnosti vožnje pa pripomore dvojni zavorni sistem. Velika prednost omenjenih skirojev je tudi odstranljiva baterija.

HikerBoy TurboHikerBoy Off Road– sta vsekakor posebna električna skiroja, namenjena resničnim ljubiteljem e-vožnje, katerih cilj pri nakupu električnega skiroja ni le uporabnost in funkcionalnost – torej priti od točke A do točke B, ampak predvsem užitek v vožnji in doživetje same vožnje.  Oba električna skiroja sta zelo zmogljiva in omogočata doseg 40 km z enim polnjenjem baterije. Oba sta primerna za vožnjo po razgibanem terenu.  HikerBoy Urban Turbo ima kar dva 500W motorja, kar mu omogoča skoraj neverjetne pospeške za električni skiro. HikerBoy Off Road pa ima tri kolesa, zaradi česar je odličen za t.i. off- road vožnjo, ki je z njim prava avantura.

Zdaj ko ste spoznali razlike med različnimi modeli skirojev iz naše ponudbe, je tu še nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri izbiri električnega skiroja:

Kot ste verjetno opazili, ni enostavnega odgovora ali enega tipa skiroja, ki bi ustrezal vsem in bil najboljši v vsem. Vse je odvisno od vaših okoliščin, potreb in želja. Ponujamo širok izbor električnih skirojev med katerimi lahko izbirate. Kateri od njih, vam najbolj ustreza, se boste odločili sami, vendar pa smo vam tudi mi vedno pripravljeni pomagati pri izbiri.

Za nasvet nas pokličite na tel: 051 802 678 ali nas kontaktirajte po e-pošti info@econic.si. Z veseljem vam bomo pomagali.

Zelo pomembna pri nakupu električnega skiroja pa je tudi sama izkušnja vožnje – električne skiroje Joyor lahko brezplačno preizkusite v naši poslovalnici na Nazorjevi ulici 8 v Ljubljani. Za brezplačen preizkus skiroja se prosimo predhodno najavite po mailu ali telefonu.